Wat doen wij met onze materiaalresten?

Bij Shannon vinden wij het belangrijk om ons steeds verder te ontwikkelen en mee stappen te zetten om de wereld schoner en milieuvriendelijker te maken.

Zo hebben wij een recyclageprogramma opgezet waarbij de gebruikte materialen worden verzameld en opgehaald voor verdere verwerking. Deze materialen waaronder PVC schuimplaten, immoborden, zachte plastics, … worden vervolgens naar Vanheede gebracht, een bedrijf dat gespecialiseerd is in recyclage en afvalbeheer.

Bij Vanheede worden de materialen zorgvuldig gesorteerd en verwerkt. Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde recyclingtechnologieën om ervoor te zorgen dat de materialen op de meest efficiënte en milieuvriendelijke manier worden hergebruikt. Dit kan onder andere inhouden dat materialen worden omgezet in nieuwe grondstoffen die opnieuw kunnen worden gebruikt in diverse industrieën, waardoor de cirkel van duurzaamheid wordt gesloten.

In plaats van de PVC-banners weg te gooien, verzamelen wij alle restjes en Redopapers gebruikt deze afgedankte materialen en transformeert deze in nieuwe, functionele producten. Vervolgens worden ze gesneden en verwerkt tot diverse artikelen, zoals notitieboekomslagen. Elk product is uniek, omdat de oorspronkelijke opdruk van de banners zorgt voor een variërend en origineel ontwerp.

Restjes karton of reboards gebruiken we dan weer voor het ontwerpen en maken van nieuwe artikelen zoals zetels, tafeltjes, … Zo worden ook deze resten hergebruikt en krijgen ook zij een nieuw leven.

Bij Shannon zijn wij constant bezig met vernieuwing. We willen niet alleen mee zijn met de moderne technieken en mogelijkheden, het ecologisch verhaal is zeker een belangrijke aspect waar we ons heel hard voor inzetten.

Loading...
Scroll naar boven