Pioneer in groot formaat printen

Shannon werd opgericht in 1988 door Antoon Van Duffel.
In 1994 kwam zoon Dimitri, als werknemer in dienst voor de verkoop van computers en printers.
Dimitri kreeg de vraag van drukkerij Snoeck voor een groot formaat inktjet printer.  Hij bezocht ook andere drukkerijen, maar deze waren niet geïnteresseerd in de aankoop, wel was er af en toe de vraag naar 1 poster.  Dimitri startte met nachtelijke faxmailings aan alle drukkerijen, met de Digital Print service.  Omdat de Encad printer erg traag was moesten er dikwijls tijdens de dag & nacht geprint worden.  Al snel werd er uitgekeken naar een productie printer.

In 1995 begon de productie met een Rastergraphics printer, die kon enkel op papier printen.  Maar met een print op transferpapier kon met behulp van een warme laminator transfer, een afdruk op vinyl worden verkregen.  Dit was uniek, zo konden we zo buitengarantie met 3M Scotchprint garanties geven, waardoor er vanaf 1955 ook werd verkocht aan signmakers over heel België.

In 1998 ging Dimitri naar Amerika voor een nieuwe technologie om 3 meter breed te printen. We kochten de Salsa solvent printer.  Hierdoor werd spandoek productie mogelijk. We stonden op de beurzen in België en Nederland en trokken vele nieuwe klanten aan.

In 2002 zagen we de Durst panelen printer op een beurs in Spanje.  Wij waren de eerste in Benelux met een Durst Rho 160 panelen printer.
Ook de allereerste Zund snijtafel kwam bij ons te staan.  Wij begonnen met productie in 2 stiften van 6 uur in de ochtend tot 22 uur ’s avonds, om aan de vraag te voldoen.

In 2005 kochten een 3,5 meter brede Durst Rho350 voor uv druk op spandoeken, waardoor de productie met solventen kon stopgezet worden.
We kochten ook een Carmo pers voor het hoog frequent lassen van zeilringen.

In 2008 verhuisden we naar een groter pand van 2000 m2 in Lubbeek, en werd er een derde Durst aangekocht, de Rho 800 panelen printer.
Er werd een nieuwe firma Shannon LFP opgericht.

In 2015 studeerde Alexander af, en Dimitri gaf hem een job als vertegenwoordiger.  De markt was ook verandert, de oude doorverkoop klanten vonden vaak de weg naar goedkopere aanbieders, en Alexander begon zijn pijlen te richten naar de bedrijven in de buurt.  Dimitri verkocht tot 2015 bijna uitsluitend aan doorverkopers.  Alexander was in zeker zin de redding, en er werd dan ook in 2019, na het overlijden van Antoon Van Duffel, beslist om de aandelen te verdelen over de 2 zonen.

Dimitri houdt zich bezig als zaakvoerder met bestaand cliënteel, aankoop administratie en verkoop boekhouding.  Alexander is de project manager, en bruist van de ideeën.

In 2019 verhuisden we naar een eigen industrieel pand.  Er werd opnieuw geïnvesteerd in een nieuwe technologie,  een Canon Colorado  printer met  UV gel waardoor geurloze en krasvaste stickers en behang kan geprint worden.

We zijn al benieuwd wat de toekomst brengt, als er iets nieuw op de markt komt mag je er zeker van zijn dat Shannon het zal aanbieden …

Loading...
Scroll naar boven