HD Metal versus Dibond

Waarom kiezen voor HD metal in plaats van dibond?
Als je je oriënteert op een foto op aluminium, kom je al snel de termen ‘HD metal’ en ‘dibond’ tegen. Behalve dat er een verschil is in prijs, is de manier van bedrukken en de bestendigheid tegen het schoonmaken ook opmerkelijk. In deze blog leggen we de twee materialen uit, zodat jij straks de verschillen weet tussen HD metal en dibond.
Dibond vs HDMetal

Dibond

Dibond is een plaat van 3 of 4 mm dik en bestaat voor 90% uit kunststof, met een dun toplaagje aluminium. Je kunt het zien als een sandwich van twee laagjes aluminium met daartussen een vulling van kunststof. Het gebruikte kunststof is veel zachter dan aluminium, hierdoor zijn de platen makkelijk te buigen en worden deze veel gebruikt voor reclameborden en zuilen.

Pas bij Dibond op dat je de plaat niet per ongeluk laat vallen of stoot; de dunne toplaag buigt eenvoudig om en kan zeer scherp zijn. En dat is niet wat je wilt dat gebeurt met jouw herinnering op aluminium.

Druktechnieken

Dibond wordt op verschillende manieren bedrukt, met directdruk of gebruikt als drager voor fotopapier. Met directdruk wordt de (matte) inkt rechtstreeks op het materiaal geprint, wat er voor zorgt dat op de delen waar meer of minder inkt zit, een mat/glans verschil zichtbaar is, omdat de inkt matter is dan de matte of glanzende toplaag van het dibond. De inkt die op een dibondplaat geprint wordt, is niet schoonmaakmiddelbestendig en kun je dus niet langdurig buiten ophangen.

HD Metal : Langdurig plezier van een haarscherpe en kleurkrachtige afdruk

HD Metal is een plaat van 1,5 mm massief aluminium; sterker en stabieler dan dibond. De plaat is gelakt met een spiegelgladde coating. Met een innovatieve techniek wordt de foto ín de coating gebakken. Jouw foto is hierdoor jarenlang beschermd tegen krassen, water en zonlicht. Het is eenvoudig te reinigen met schoonmaakmiddel.

Jouw foto in museumkwaliteit afgedrukt!

Epson is al jaren heer en meester in de printwereld, pro-fotografen en galleries zweren al jaren bij de verfijnde afdrukkwaliteit van deze (papier)printers. Helaas kunnen deze printers de befaamde kwaliteit alleen op rollen papier printen. Jouw fotoafdruk op HD Metal wordt óók op deze printers gemaakt, maar dan met inkten die we na het printen in de coating kunnen bakken.

Levensecht door 2x zoveel kleur en 2x zoveel scherpte

De kleuren op HD metal zijn intens, super helder en levensecht. Dit komt omdat we met extra kleuren inkt printen waardoor we moeilijk te printen kleuren, zoals oranje, violet en ook de huidskleuren levensecht kunnen weergeven. Ook zwart-wit is bij ons écht zwart-wit.

Conclusie
K
ies voor HD metal als je kiest voor de hoogst beeld kwaliteit, voornamelijk voor binnenrgebruik; Kies voor Dibond voor reclmepanelen en gevelbekleding, voornameljk voor buitengebruik.    Shannon drukt Dibond tot 2x6 meter, HD Metal bieden wij aan tot max. 150 x 90 cm.